.

Isan Corinde

I Isan Corinde (Brokopondo, 1990) is een Surinaamse beeldend kunstenaar. Hij studeerde in 2012 af aan de Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo, Suriname.

Inspiratie voor zijn werk vindt Isan in het dagelijks leven. De kleuren die hij gebruikt zijn afkomstig van Surinaamse pangi-stoffen die hij van zijn oma heeft geërfd. De pangistoffen spelen een grote rol in de cultuur van de Surinaamse bevolking. Door het gebruik van deze levendige kleuren komen de schilderijen tot leven.

Naast de kunst die Isan maakt, organiseert hij kunstprojecten in het binnenland van Suriname. Deze projecten zijn voor de kinderen van de dorpen die hij bezoekt. Isan werkt samen met de kinderen en zij maken veelal kunst van afvalmaterialen. Teruggeven aan het dorp waar hij vandaan kwam, is voor Isan een manier om dankbaarheid te tonen voor het talent dat hij heeft gekregen.

Na vijf jaar gewerkt te hebben met Nederlandse beeldend kunstenaars in Suriname en Nederland. Isan is in 2016 naar Nederland gekomen om daar te wonen en te werken samen met zijn gezin. Hij organiseert een paar tentoonstellingen per jaar en werkt in beide landen met kinderen.

Workshop ICo alfabet

Op 1 juli 2023 geeft Isan Corinde de creatieve workshop ICo alfabet. In 2017 maakte de kunstenaar zijn alfabet compleet. Ontdek de tekens en leer over hun betekenis tijdens deze creatieve workshop. Met papier, stift, schuurpapier en krijt maak je een eigen kunstwerk van deze bijzondere symbolen. De workshop is voor jong en oud.

Formulier wordt verzonden

Moment geduld aub